kutatók éjszakája 2014

A ME Tanárképző Intézet a Kutatók Éjszakáján

A Miskolci Egyetemen újra kigyúltak a fények, és rengeteg kisebb-nagyobb érdeklődő kutató lepte el a campust a Kutatók Éjszakáján. Az egyetem valamennyi kara bemutatkozott, mindenki a saját tudományterületének megfelelően érdekességekkel, játékokkal és ajándékokkal várta a látogatókat.

 A Tanárképző Intézet oktatói a szakma hivatását reprezentálva, készségfejlesztő és logikai játékok tanításával, és a közös játék örömével kedveskedtek vendégeiknek. A játékok megismerésére és a kollektív játékra rengeteg jelentkező volt, kezdve a legkisebbektől, egészen a nagyokig.

A lelkes játékhősök ajándékot is kaptak a közös játékért cserébe: egy kitűzőt, amelyen Intézetünk kis állata, egy kaméleon szerepel. A többféle hangulatú, variációjú kaméleonos kitűzők közötti válogatást nagyon élvezték a gyerekek. A kitűző mellé egy sorsjegy is járt, amellyel nyerni lehetett (óránkénti sorsoláson) az eseményen megtanult izgalmas játékok közül, egy logikai társasjátékot.

A Tanárképző Intézet szerette volna megmutatni, hogy egyszerű, mégis nagyon szórakoztató, készségfejlesztő játékokkal milyen izgalmas lehet a közös időtöltés, a gyerekekkel való törődés és a fejlesztő munka!

Szöveg: Kapusi Angéla

Fotók: Karlowits-Juhász Orchidea